Antal: 10 stycken
Tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser:
20 st McVitie’s Digestives Choklad
3 tsk gelatinpulver
3 ½ msk kallt vatten
2 dl strösocker
½ dl glykos
¾ dl kallt vatten
1 tsk vaniljsocker
3 st äggvitor
Hallon
Tillagning:
1. Blanda gelatinpulver med 3 1/2 msk kallt vatten och låt svälla ett par minuter.
2. Koka upp strösocker, glykos och vatten i en kastrull på spisen. Koka tills ni uppmäter 121 grader eller tills det blir som en trögflytande honung. Tillsätt gelatinet och blanda tills den smälter.
3. Vispa äggvitorna till fasta toppar. Under fortsatt vispning tillsätter du sockerlagen i en tunn stråle. Fortsätt vispa i ca 15 minuter tills marängen är fast och blank.
4. Med hjälp av en spritspåse spritsa maräng på ett kex, lägg ett eller två hallon i mitten och lägg över ett kex med chokladsidan utåt. Tryck lätt ihop kexen så marängen pressas lite utanför.
5. Förvaras bäst svalt i en låda med lock, i kylskåp.