
Ingredienser:
6 ägg (separera äggulor och äggvitor)
230 g florsocker
500 g mascarpone
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl starkt kaffe (avsvalnat)
2,5 dl Tia Maria (eller annan kaffelikör)
10 savoiardikex
10 McVitie´s Digestive Original
Kakao (att pudra över)
Tillagning:
1. Vispa äggulorna med florsocker tills det blir blekt och pösigt. Vänd ner mascarponen.
2. Vispa grädden i en annan skål till mjuka toppar. Vänd ner grädden i mascarponeblandningen och rör om tills allt är väl blandat.
3. Vispa äggvitorna till mjuka toppar och vänd ner dem i mascarponeblandningen.
4. Blanda kaffet och kaffelikören i en skål.
5. Lägg ett lager mascarponekräm i botten av 8 glas.
6. Doppa savoiardikex och McVitie´s Digestive Original i kaffeblandningen och smula ner ett lager kex i glasen.
7. Upprepa samma procedur med resten av mascarponekrämen och kexen.
8. Låt stå i kylen i minst 30 minuter (helst några timmar, eller över natten).
9. Pudra på kakao innan servering.
Hoppas det smakar!