Kladdkaka med Digestives Original

Ingredienser:

Digestivebotten och -lager:

200 g McVitie´s Digestives Original (ca 14-16 kex)
100 g smör (för botten och lagret)

Kladdkakssmet:

150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en springform (ca 22-24 cm).

2. Krossa hälften av McVitie´s Digestives Original-kexen och blanda med 50 g smält smör. Tryck ut i formen.

3. Kladdkakssmet: Smält 150 g smör. Rör ihop socker och ägg, tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.

4. Digestivelager: Krossa resten av McVitie´s Digestie Original-kexen och blanda med de återstående 50 g smält smör.

5. Montera kakan: Häll hälften av smeten över digestivebotten. Strö digestiveblandningen över, och häll sedan på resten av smeten.

6. Grädda i 18-22 minuter. Låt kakan svalna och ställ i kylen ett par timmar eller över natten.

Avnjut gärna den underbart goda kladdkakan med grädde eller glass!