
Ingredienser:
Digestivebotten och -lager:
200 g McVitie´s Digestives Original (ca 14-16 kex)
100 g smör (för botten och lagret)
Kladdkakssmet:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en springform (ca 22-24 cm).
2. Krossa hälften av McVitie´s Digestives Original-kexen och blanda med 50 g smält smör. Tryck ut i formen.
3. Kladdkakssmet: Smält 150 g smör. Rör ihop socker och ägg, tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
4. Digestivelager: Krossa resten av McVitie´s Digestie Original-kexen och blanda med de återstående 50 g smält smör.
5. Montera kakan: Häll hälften av smeten över digestivebotten. Strö digestiveblandningen över, och häll sedan på resten av smeten.
6. Grädda i 18-22 minuter. Låt kakan svalna och ställ i kylen ett par timmar eller över natten.
Avnjut gärna den underbart goda kladdkakan med grädde eller glass!