Tiramisu med Digestives Original

Ingredienser:

6 ägg (separera äggulor och äggvitor)

230 g florsocker

500 g mascarpone

2,5 dl vispgrädde

2,5 dl starkt kaffe (avsvalnat)

2,5 dl Tia Maria (eller annan kaffelikör)

10 savoiardikex

10 McVitie´s Digestive Original

Kakao (att pudra över)

Tillagning:

1. Vispa äggulorna med florsocker tills det blir blekt och pösigt. Vänd ner mascarponen.

2. Vispa grädden i en annan skål till mjuka toppar. Vänd ner grädden i mascarponeblandningen och rör om tills allt är väl blandat.

3. Vispa äggvitorna till mjuka toppar och vänd ner dem i mascarponeblandningen.

4. Blanda kaffet och kaffelikören i en skål.

5. Lägg ett lager mascarponekräm i botten av 8 glas.

6. Doppa savoiardikex och McVitie´s Digestive Original i kaffeblandningen och smula ner ett lager kex i glasen.

7. Upprepa samma procedur med resten av mascarponekrämen och kexen.

8. Låt stå i kylen i minst 30 minuter (helst några timmar, eller över natten).

9. Pudra på kakao innan servering.

Hoppas det smakar!